Aan Dilan Yesilgoz

proefballon dijkhoff

Goedemorgen Dilan,

Dank je voor je reactie gisteren, en ter uwer informatie, ik heb inderdaad heerlijk geslapen. Als antwoord op je tweet wil ik zeggen dat dat ik absoluut besef dat je de doelen die je met de coalitiepartijen hebt ondertekend als VVD onderschrijft en dat je de doelstellingen in dat akkoord, ik meen 600 toch? nog via wetgeving gaat implementeren. En dat zeggen jij en je klimaatbaas Dijkhoff steeds op dezelfde manier: “Geen paniekvoetbal, maar klimaatbeleid met gezond verstand, zodat het behapbaar en betaalbaar is voor iedereen” en ook nog dat jullie daar dan 30 jaar voor hebben. En zo mogelijk nog algemener zegt Rutte dat “het doel is het doel te halen.”

Jammer dat je ietwat aanmatigende maar bovenal ‘openstaande’ ‘weinig zeggende ’tweets’ het internet opstuurt alsof mensen niet begrijpen wat alle maatregelen die jullie gaan nemen, linksom of rechtsom betekent dat de VVD de domme burger centen uit de zak gaat kloppen. Dat wordt dan verdoezeld zo vlak voor de verkiezingen door met nietszeggende rekbare begrippen als ‘behapbaar’ te blijven schermen.

Behapbaar 

Dat het ‘behapbaar’ moet blijven zou dan moeten insinueren dat jullie het beste met de burger voor hebben en dat de schade zal worden beperkt mochten die mooie dromen van Dhr. Dijkhoff en mevrouw Yesilgoz toch wat gaan kosten. Een beetje de burger voor het lapje houden net als voor en na het ondertekenen van het Klimaatakkoord. Daags na ondertekening van het zo bejubelde Klimaatakkoord kwam de aap uit de mouw. De 600 doelstellingen waar de coalitie zich ten overstaan van iedereen zo enorm mee op de borst klopte bleek een wassen neus omdat op wat jaartallen na op geen enkele wijze de uitvoering was bestätigd noch berekend.

Tel daarbij op het inmiddels door de VVD absurd gemangelde en degradeerde woord ‘behapbaar’ wat nooit de lading en impact van welke maatregel dan ook kan dekken omdat het begrip ‘behapbaar’ op zijn zachts gezegd nogal rekbaar is. Op geen wijze is iets wat voor iemand behapbaar dat automatisch voor de ander ook. In goed Nederlands heet dat de burger een rad voor de ogen draaien, een loer draaien of zand in de ogen strooien. Bij holle verkiezingsretoriek is de burger niet gebaat.

CO

Wat inmiddels ook opvalt in jullie klimaat-ballonnetjes is dat op inhoud van zeker één doelstelling, het nut hiervan en de gigantische impact die dit op de maatschappij zal hebben voor lange tijd in het gunstigste marginaal effect van 0,00007° zal behalen. De schattingen van de kosten voor dit megalomaan ballonnetje lopen uiteen van 800 miljard tot wel 1000 miljard tegen een verwaarloosbaar resultaat met een te verwaarlozen bijdrage aan het ‘klimaat’. Want al die windmolens met niet te recyclen wieken zijn geen goed en afdoende alternatief. En als iedereen (gesubsidieerd) op elektriciteit gaat rijden moeten er energiecentrales bij en zullen miljoenen tonnen meer zeldzame speciale mineralen voor de speciale accu’s moeten worden gedolven door arme zielige Afrikaanse kinderen. Maar daar horen we jou en je collega’s niet over.

Logisch want behalve GroenLinkse klimaatretoriek van de VVD zijn jullie, en dat zijn we niet vergeten, er vooral om multinationals als Unilever en Shell te paaien, financieel te ontzien en zo financiële voordelen te geven. Belastingvoordelen die de burger niet krijgt en subsidies op dure elektrische auto’s die de gewone man nooit kan betalen.  Van gas los zonder fatsoenlijk alternatief, terwijl Rusland heeft aangegeven dat wij het Russisch gas 30% goedkoper kunnen krijgen dan wij nu betalen.

Dit betreft nog enkel de klimaatgekte dat ook de VVD in aanloop naar de verkiezingen gebruikt als bliksemafleider voor veel grotere issues waar over wordt gezwegen omdat deze te gevoelig zijn zo vlak voor de verkiezingen.

Immigratie

Maar nog meer, de leugens van de VVD zijn inmiddels niet meer te tellen. Bijvoorbeeld minder immigratie. In het laatste promo filmpje staat Klaas Dijkhoff glashard te beweren dat onder Rutte jullie ‘doorgaan’ nog minder immigratie te bewerkstelligen. Een wederom onjuiste niet ware stelling, want de laatste 3 jaar onder Rutte zijn er nog nooit zoveel, vooral niet-westerse immigranten, ongeveer 500.000 ons land binnengekomen en ook nog eens uit vooral veilige landen als Marokko, Bangladesh en het inmiddels veilige Syrië (97.000). Dat laatste land heeft nu een tekort aan mannen voor de wederopbouw. En dat gaat op zo’n manier dat Nederlanders, soms 10 jaar op een wachtlijst, vrijwel geen kans meer hebben op een sociale huurwoning. Overigens, als het Klimaatakkoord een blauwdruk is voor het Marrakesh-akkoord, althans wanneer dat net zo vrijelijk geïnterpreteerd kan worden belooft ook dat akkoord weinig goeds, maar dat terzijde.

Voedselbanken

Wat te denken van de 600 voedselbanken. Volgens cijfers waren er in 2016 1,2 miljoen mensen die leven onder de armoedegrens waarvan er 135.000 hulp krijgen van een voedselbank. Dat zijn 35.000 huishoudens en 1 op de 8 kinderen gaat met honger naar school. Wetende dat onder 8 jaar leiderschap van Rutte de armoede in Nederland dergelijk proporties heeft kun je toch niet serieus met waanideeën aankomen als 1000 miljard voor luchtfietserij van 0,00007 graad wat ook nog eens speculatief is.

geen miljarden om de eigen bevolking uit de armoede te halen

Dat er überhaupt voedselbanken moet bestaan in Nederland is sowieso een grove schande. Wat nog erger is dat er door enige VVD coalitie geen enkele actie of initiatief is ondernomen om hieraan iets te doen of te stoppen. Wel vele miljarden die naar Griekenland gingen, die volgens Rutte en de VVD niet zouden gaan en wel gingen, maar geen miljarden om de eigen bevolking uit de armoede te halen. Ik zeg dat je je prioriteiten niet op orde hebt.

Daklozen

Het aantal daklozen in Nederland is in 7 jaar verdubbeld. Was het aantal in 2009 nog 17.000, in 2016 al 30.000 en dat is onder andere weer te wijten aan de ontwikkelingen op de huizenmarkt en de financiële situatie van minima. Inflatie en inkomen zijn nooit rechtgetrokken en onder de kabinetten Rutte er is alleen maar meer bezuinigd op (geestelijke) gezondheidszorg. Nog nooit heeft de politie de handen zo vol gehad aan verwarde mensen. Ook in dit geval is goedkoop dus duurkoop omdat de door de VVD zo bejubelde zelfredzaamheid niet voor iedereen geldt.

De verdwenen memo’s

Nog wat voorbeelden zijn het gehannes en glashard liegen over de memo’s in de onderhandelingen om een kabinet te vormen. Eerst wist niemand ergens van en veel later kwam schoorvoetend naar buiten dat ze er toch waren en erover was onderhandeld en wel zo dat niet langer verzwegen kon worden dat Rutte een deal met Unilever en Shell had. Shell betaalt trouwens nog immer geen winstbelasting.

Wat me brengt op de volgende malversatie. Het close contact tussen onze premier Mark Rutte en Unilever-ceo Paul Polman en Rutte die spontaan het sms-je was kwijtgeraakt waarin Polman naar verluid de afschaffing van de dividendbelasting torpedeerde. Behalve de roemloze ondergang van deze afschaffing dividend belasting is dit sms-je de doofpot ingegaan, zelfs na een Wob verzoek.

Iedereen erop vooruit in 2019

We hebben al jaren flink ingeleverd maar wat zouden we erop vooruit gaan in 2019. Het laat zich niet moeilijk raden wat de realiteit ons bracht. Ja, we gingen er met de loonstrook op vooruit. Afgezet tegen stijgingen van vrijwel alle producten, huur, energie, ziektekosten, voedsel en Gemeentelijke belastingen en onder aan de streep bleek dat iedereen in het gunstigste geval quitte speelt. Economische groei geldt dus vooral voor mensen met een inkomen van een ton of meer per jaar. Qua koopkracht ten opzichte van besteedbaar inkomen staat Nederland in Europa op een trieste 15e plaats, onder België. Dus lekker behapbaar volgens de VVD.

De onderste steen

Ken je hem nog? Die onderste steen? Iets met MH17 en 200 Nederlandse doden geofferd aan de EU grootheidswaanzin en Oekraïense olie en gas leidingen. Ik kan u vertellen dat we al bijna 5 jaar op die ‘onderste steen’ van Rutte wachten en dat aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het voorgoed bij verdoezelen zal blijven. Al moet ik bekennen dat ik pica’s heb van Rutte waar hij zijn best doet en ijverig staat te graven. Voor de bühne.

Het hele plaatje van de VVD is er een van ‘ik zeg dit en weet het leuk te verkopen maar u kunt er gevoeglijk van uit gaan dat wat wordt beloofd nimmer nooit wordt nagekomen’.

Daar helpen neerbuigende antwoorden op tweets van bezorgde burgers ook niet bij. Ik zal het woord infantiel in deze niet bezigen. Het geeft eigenlijk heel goed aan waar de VVD staat en hoe zij ‘behapbaar’ interpreteert.

Geheel naar eigendunk.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: