De banencarrousel en Alexander Pechtold

pechtoldauto

De banencarrousel draait vrolijk door.

Cora van Nieuwenhuizen werd, toen Alexander Pechtold nog fractievoorzitter was van D66, door hem naar voren geschoven om minister te worden. Als wederdienst heeft zij haar voormalige baas, nu voor de tweede keer, een nieuwe baan toebedacht. Eerst als crisismanager of onafhankelijk procesbegeleider om de perikelen rond de verbouwing van het Binnenhof te bezweren en dit keer als nieuwe directeur bij het CBR.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) hoopt met het aanstellen van de 53-jarige politicus dat de janboel bij het CBR weer snel op orde wordt gebracht. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari van dit jaar aantrad, gaat Pechtold een collegiaal bestuur vormen.

De baantjes die Pechtold na zijn aftreden als fractievoorzitter van D66 nam zijn:

12-4-2018
Aangetreden als nieuw lid in de Raad van Toezicht van het Drents Museum in Assen.
⇒Lees verder

21-2-2019
De vertrokken D66-voorman mag een commissie voorzitten die het kabinet gaat adviseren over de bescherming van waardevol cultureel erfgoed in particulier Nederlands bezit en gaat in die hoedanigheid de bescherming van Nederlandse kunstschatten onderzoeken.
⇒Lees verder

13-6-2019
Gaat als “onafhankelijk procesbegeleider” de spraakmakende renovatie van het Binnenhof in goede banen leiden.
⇒Lees verder

11-10-2019
Alexander Pechtold wordt per 1 november aangesteld als directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Hij moet het CBR door de huidige moeilijke fase bij de medische beoordelingen heen loodsen, stelt het CBR.
⇒Lees verder

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: