Deugdozen

Zuurpruim

Een lijst met de namen van 100 vrouwen is gepubliceerd, die een manifest hebben ondertekend om aan te geven tegen ‘verkrachtingssites’ te zijn als Dumpert en kleine broer Geen Stijl. Onder leiding van Heleen Mees, Rosanne Hertzberger en Peter Vandermeersch van NRC en de Volkskrant, is men pro actief gaan jagen op adverteerders op GS door deze aan te schrijven en te beschuldigingen dat zij zich laten misbruiken door te adverteren op GS en Dumpert. Enkelen zijn hierdoor afgehaakt waaronder Grolsch en Defensie. Afgezien dat je je kunt afvragen of het weglopen van enkele adverteerders van enige invloed is, is het ronduit bizar te noemen en riekt sterk naar boekverbranding want naar mijn weten is er nooit opgeroepen tot (virtuele) verkrachting op GS of Dumpert. Je kan het met GS niet eens zijn, maar om dan op deze wijze vrijheid van meningsuiting of het vrije woord te bezoedelen is beneden alle peil.

Bevrijdingsdag en vrijheid

Deze massale en gestuurde poging om het vrije woord te vermoorden is buitenproportioneel en werkt contraproductief omdat voor heel medialand geldt dat reclames voor inkomsten zorgen. Ook voor NRC en Volkskrant en delen van medialand die gesubsidieerd zijn. Terwijl juist deze veelal linksgeoriënteerde kranten en dwdd VARA artiesten de bek vol hebben over vrijheid en Bevrijdingsdag, maken zij het hun doel om de weinig nog overgebleven zelfstandige verdedigers van het vrije woord, de mond te snoeren. GS is en was juist baanbrekend voor de emancipatie waar critici van welke aard ook, welkom zijn en podium hebben. Geëmancipeerder kun je het niet krijgen.

Systematische hetze

Het is vandaag de dag omgekeerde emancipatie geworden. Terwijl in bijvoorbeeld Saudi Arabië en alle andere islamitische landen de vrouwenrechten met voeten worden getreden, loopt men hier met roze mutsjes en verkleed als vagina op Trump te ageren over een uitspraak 20 jaar geleden van hem in een bus. Dat hij seksistisch zou zijn naar aanleiding van een enkele uitspraak wordt dan 20 jaar na dato breed uitvergroot. Als het gaat om echte aantoonbare misstanden van vrouwenrechten en vrouwenonderdrukking in optima forma, worden deze consequent genegeerd en hullen de nieuwe feministen en ondertekenaars zich in stilzwijgen.

Selectieve verontwaardiging

Niemand van de ondertekenaars en Womens March hoor je over Female Genital Mutilation. Waar is die grote mond en collectieve verontwaardiging van deze 100 deugmutsen als het om FGM gaat? Ik vind het onbegrijpelijk dat niemand van de linkse deugkliek kritiek heeft op de bedoelde doofpot van de verkrachting van een meisje uit Kampen door een Eritrese asielzoeker van het AZC in Dronten. Normaliter zou toch deugvolk op hun achterste benen staan. Maar dan komt het goedmens niet uit en en daarom is selectieve verontwaardiging verkeerd populisme. Bewust wordt islam verzwegen en hierbij durf ik meteen de vergelijking te trekken met het monddood maken van een maatschappij kritisch blad als Charlie Hebdo en de website GS. Het is waar azijnpissend deuglinks en islam samenkomen en een pact vormen. Het systematisch monddood trachten te maken van alles wat niet in hun straatje past.

Verdienmodel zekerstellen

Hypocriet is ook het NRC door nu GS zo aan te vallen op dezelfde punten in een artikel die zij in 2012 zo makkelijk en populistisch publiceerden voor beter verkopen van de oplage. Dit ging over de mooie billen van met name vrouwelijk sporters op de OS, met close up foto’s en wel. De zure linkse truttigheid van 100 vrouwen die al dan niet bewust dit manifest hebben ondertekend zegt op zich nog niets omdat er 8 miljoen dit niet hebben ondertekend, maar dat deze 100 op keypositions in de media zitten maakt het des te schrijnender. Voorbeeld is een artikel van Heleen Mees die enkele jaren geleden in de VS werd veroordeeld voor stalken van een getrouwde man waar zij een relatie mee had en nadat de relatie was beëindigd, hem en zijn vrouw vervolgens bestookte met e-mails. Diezelfde Heleen heeft nu de boel aangezwengeld om GS en Dumpert een kopje kleiner te maken. Het is dus de pot verwijt de ketel. Het is voor haar een nieuwe verdienmodel geworden en om zich op deze manier te profileren, zet ze zich in Nederland, waar ze feitelijk was uitgerangeerd, weer op de kaart in goedmensland.

Nuff said.

Ik wens Geen Stijl en Dumpert een voorspoedige toekomst.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: