Selectieve verontwaardiging

psycho scene shower 600
Foto: douchescene uit Psycho (1960)

Het promo filmpje van Geert Wilders over de islam bracht reuring. Punt voor punt wordt daarin al het kwalijke opgesomd waar islam voor staat. Het filmpje wordt om het effect te vergroten en indrukwekkender te maken ondersteund met een pakkend spannend muziekje waar de gemiddelde Hollywood horrorfilm een puntje aan kan zuigen. Om het nog smeuïger en interessanter te maken worden de woorden die dat moeten duiden trillend en vervagend in beeld gebracht. Een beetje in de stijl van Hitchcock vind ik zelf. Het zijn alleen woorden maar de kleur rood helpt het benadrukken van de gevaren van islam en hoe dodelijk die wel is.

Met een muziekje van Benny Hill eronder had het effect toch een heel andere geweest dus al met al een geslaagde promo en opsomming van punten waar het om gaat. Namelijk de bedreiging van alles waar wij in het vrije westen voor hebben gevochten en de waarden en normen waar wij voor staan. Er is op de genoemde punten dus niets gelogen. (uitleg op opiniez) Wanneer je niet mag zeggen waar het op staat kun je stellen dat de vrijheid van weleer op dit moment er niet meer is. Je openlijk kritisch opstellen naar fascistoïde ideologieën lijkt me de basis voor democratische waarden. En je hoeft het niet eens te zijn met wat ook. Dat mag eenieder voor zichzelf bepalen. Maar wanneer de deur wordt dichtgesmeten om kritiek te mogen hebben en er niet voor open te staan vormt dat de basis voor een totalitair systeem en neigt een dictatuur te zijn.

Zo schreeuwt Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland-woordvoerder Saïd Bouharrou dat ‘maatschappelijke verontwaardiging is uitgebleven’. ,,De islamitische gemeenschap leeft in onzekerheid en angst. Wilders dient te worden aangepakt door het recht en keihard te worden gestraft voor zijn aanzetten tot haat, geweld en discriminatie.” Het weigeren om inhoudelijk op genoemde punten in het filmpje in te gaan impliceert het onvermogen tot het serieus aan te geven waar men het oneens mee is. Met het niet kunnen onderbouwen van de stellingen dat deze ideologie niet de waarden gerespecteerd, althans nog niet genoeg is geëvolueerd om in de huidige maatschappij mee te kunnen praten diskwalificeert men zichzelf. Wanneer de wil ontbreekt om op genoemde punten in te gaan en met onderbouwing te pareren en meteen wordt overgegaan met in de slachtofferrol kruipen weet je zeker dat er inhoudelijk op het filmpje en de benoemde punten minimaal een kern van waarheid zit. Waarom wordt immers niet op de punten die worden benoemd ingegaan?

Meteen na publicatie van het filmpje kwamen er ‘geschokte’, voornamelijk linkse, reacties van de beledigde verontwaardigde tegenstanders die meteen fel reageerden door schreeuwen van nazi’s, fascisten en racisten. Het was als vanouds: inhoudelijk geen enkel punt maken maar meteen schelden, namen en shamen. Jammer en een gemiste kans, want met het naar buiten komen van het nieuws over de 1000den voornamelijk blanke meisjes in onder andere Telford Engeland die sinds de 80-er jaren door islamitische grooming bendes zijn verkracht en vermoord hoorde je ze niet maar nu is een filmpje met de keiharde waarheid kennelijk wel aanstootgevend en newsworthy. En ik vind daar wat van.

De selectieve verontwaardiging van sLinks is hypocriet en misplaatst. Je kop in het zand steken voor echte problemen met de seculiere waarden die in onze grondwet verankerd zijn en met voeten worden getreden hoor je ze niet over. Toen GeenStijl dood moest omdat er over vrouwen werd geschreven en dit goedmens niet beviel, 100 deugdozen fel van leer trokken en landelijk een campagne startten om adverteerders op te roepen te stoppen met adverteren schreeuwde deugend Bekend Nederland het van de daken. Maar nu het blanke meisjes in Engeland betreft en er iemand is die het beest bij de naam noemt poepen ze in hun Gooische broekjes.

Net zoals de uitlatingen van Erdogan aanhangers en Erdo zelf die alle Nederlanders voor fascisten en nazi’s uitmaakten vorig jaar maart. Deze tenenkrommende uitspraken van Turkse Nederlanders (filmpje) en hun grote leider Erdogan was voor deugend Nederland ook al geen reden om tegen de fascistische Moslimbroederschap en Grijze Wolven steunende Turkse meute op te staan. Openlijk werd de fascistische veroveringsgroet gebracht.

islamofascisme in rotterdam 600

Maar de stilte was oorverdovend. Net als nu. Het is tekenend voor de integratie die hiermee aantoonbaar volslagen heeft gefaald en dit moet maar eens benoemd kunnen worden. Ten grondslag aan het mislukken van integratie ligt Islam. De gemeenschappelijke factor is Islam met de lange arm van Erdogan stevig verankerd in de waanideeën van inwoners hier met een dubbel paspoort die de droom van een Groot Ottomaans Rijk aanhangen.

Ook het zeer gevaarlijke stilzwijgen (zwijgen is toestemmen) van Nederland en de EU terwijl er een inval in Afrin gaande is van Turken en door Nederland en de EU betaalde IS gerelateerde groeperingen is opvallend. Ter meerdere glorie van een Groot Ottomaans Rijk (artikel) wordt onder auspiciën van Nederland en de EU stilzwijgend toegestemd in genocide op de Koerden. De burgerbevolking wordt niet gespaard en de walgelijke met twee maten metende EU en schijnheilige opstelling van onze leiders maakt het nog erger. Oorlog voeren met als doel vernietiging van de Koerden in Noord Syrië met een vrijbrief van de NAVO bondgenoten is het nieuwe normaal. En dat reflecteert op de situatie hier. Wanneer de Chamberlains van vandaag hier de dienst uitmaken belooft dat weinig goeds voor de toekomst van Europa. Het paaien van Erdogan zal destructieve gevolgen hebben.

Opdat het links islamofascistisch pact maar geen politieke voet aan de grond mag krijgen anders vrees ik met vreze voor de toekomst van Nederland en die van onze kinderen.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: