Staatsomroep en waarheid

NOS heeft zich overduidelijk als zelfverklaard vijand van in elk geval 2 politieke partijen geprofileerd.

Marcel Gelauff ontkent een politieke agenda te hebben en zegt volstrekt onafhankelijk te zijn. Letterlijk zegt hij “Politiek zou juist voor de journalistiek moeten staan in een tijd waarin tegenstellingen groter worden in plaats van tegenstellingen verder vergroten en dat misbruiken.”

Dit impliceert dat hij, Shula Rijxman en het NOS journaal de waarheid in pacht hebben en het alleenrecht op de ware journalistiek.

Wat de NOS zegt moet kritiekloos worden geaccepteerd en er mag geen weerwoord op hun nieuwsberichten zijn.

Marcel Gelauff bij Op1


Gelauff heeft het in dit fragment over misbruiken. Wat misbruiken PVV en FvD dan? Kritiek? Je mag dus geen kritiek hebben op de activistische manipulerende met halve waarheden doorspekte nieuwsuitzendingen? Dus het is -ja en amen- en als een mak schaap achter de meute lopen? Zou Gelauff hier bedoelen dat de mensen te dom zijn om te zien dat de leugenmachine van de NOS te zien? En bang zijn dat de spreekbuis van Rutte en co niet langer voor lief wordt genomen?

Zwartboek

In plaats van kritiek serieus te nemen en hand in eigen boezem te steken en te werken aan verbetering lekker makkelijk vingertje wijzen zonder alle argumenten die bijvoorbeeld Arnold Karskens in zijn Zwartboek over het NOS journaal heeft verzameld proberen te weerleggen en wijzen naar specifieke politieke partijen. Over ‘onafhankelijk’ gesproken.

Dan wordt als klap op de vuurpijl alles in een adem genoemd met het dreigende gevaar van geweld tegen journalisten. Alle geweld is fout en al helemaal tegen journalisten. Echter bij Op1 wordt dit ‘te verwachten’ geweld bij voorbaat al gekoppeld aan aanhangers van PVV en FvD.

Kan een staatsomroep samen gaan met waarheid of is dit an sich een contradictie en onmogelijke symbiose en sluit het een het ander uit?

De realiteit. Laten we het eens hebben over geweld en intimidatie van cameraploegen in Nederland. Zoals op 9 juli jongstleden in Utrecht. Niets meer over gehoord NOS. Of deze in Amsterdam Zuid-Oost op 19 november 2019. Dit is de werkelijkheid en daar gaat momenteel de echte bedreiging van uit.

En toen kwam de mevrouw van omroep Gelderland Sandrina Hadderingh aan het woord. Omroep Gelderland blijkt een activistische linkse Newspeak omroep te zijn. Sinds jaar en dag bijvoorbeeld zijn zij het die in plaats van mankracht stelselmatig het woord ‘menskracht’ bezigen.


Ook gebruiken zij wanneer het over blanke mensen gaat het racistische SJW woord ‘wit’. Het lijkt dus geen toeval te zijn dat uitgerekend deze omroep mocht aanschuiven bij Op1.

Activistische nieuwslezeres

Voor het activistische karakter van de NOS zijn talloze voorbeelden te noemen. Zo is er de nieuwslezeres Simone Weimans die een KOZP-er is en dat niet onder stoelen of banken steekt. Net als de vraag op 18 november 2019 van anti-blanken activist Clarise Gargard om een NOS teletekst bericht aan te passen omdat het een KOZP-er niet beviel over berichtgeving van geweld bij een demonstratie van KOZP. En ja hoor, deze werd meteen door Simone Weimans aangepast.


Simone Weimans is daarbij ook een BLM activist en dat straalt en draagt de hele NPO uit. Zo werd de begrafenis van George Floyd live uitgezonden, werden protesten van BLM gepromoot en gewelddadige rellen gedownplayed naar ‘demonstraties’ en mishandelingen van blanken helemaal niet benoemd of uitgezonden. Via televisie, teletekst en Twitter wordt door NOS vooral eenzijdige activistisch links georiënteerde berichtgeving verspreid. En dat zet kwaad bloed. Het is inmiddels zo ergerlijk en doorzichtig geworden dat mensen hiertegen in opstand komen en dat journalisten daarop worden aangesproken.
Kijk dit fragment waar KOZP activiste Weimans Thierry Baudet interviewt en deze zich niet laat misleiden en wegloopt uit dit interview.

Bekijk hier de ongeknipte beelden.

Video van Forum voor Democratie

Zwijgen over of verzwijgen van onderwerpen is ook een vorm van censuur. Zo werd Black Lives Matter fondsenwerving gecoördineerd door een groep met een veroordeelde Joodse terroriste in het bestuur. Geen woord hierover in enige NPO of NOS uitzending. Bekijk hier het nieuwsbericht hierover.

Paria

Onbekommerde journalistiek dat indruist tegen de heersende linkse doctrine is zeldzaam. Wanneer je je tegen de Mainstream Media keert wordt je al snel een paria en verguist door links. Denk hierbij aan Arnold Karskens of Wierd Duk. Het is dus mede aan de houding van het linkse politieke firmament te danken dat zij een klimaat hebben geschapen waar journalisten die kritiek hebben worden verguist. Nieuwszenders die op televisie het nieuws bepalen zijn in handen van óf de staat, óf van linksdraaiende grote maatschappijen, Zo is RTLnieuws met ‘wittemensen’ propagandist Erik Mouthaan, in handen van mediaconglomeraat Bertelmann AG.

Niets objectiefs hoeft u hiervan te verwachten. Het grote geld drijft op tweespalt zaaien, de Soros-agenda promoten en de NWO agenda doordrukken.
Dit zie je terug in de woordenlijst en Newspeak van de NOS taalcommissie die nieuws brengt met nieuwe woorden die staan voor een SJW agenda waarmee de kijker op fnuikende wijze wordt gemanipuleerd.

Tenenkrommend

Onderzoeksjournalistiek is een zeldzaamheid geworden. De ingekorte nieuwsuitzendingen met een activistisch karakter als het NOS journaal zijn inmiddels zo tenenkrommend geworden dat kijken hierna misselijkheid oproept door ontbreken van belangrijke punten en sturende tendentieuze berichtgeving.

Charles Groenhuijsen in januari 2020 bij dwdd over Trump

Gelauff beweert dat de NOS geen agenda heeft en op hetzelfde moment bewijst hij met zijn stelling het tegendeel door bewegingen die kritiek hebben, uiteraard rechts en populistisch, aan te vallen ‘want dat doet Trump ook’. Toevallig in de uitzending bij Op1 en met als interviewer Charles Groenhuijsen die al bewezen meer te zijn dan een criticaster van Trump en niet minder dan een echte Trumphater te zijn. Ook aan deze tafel geen kritiek op Gelauff, nee hij krijgt alle ruimte zijn stelling te propageren en wordt daarbij bijgestaan door de hele linksdraaiende tafel.

Hieruit blijkt eens te meer dat NPO een activistische linkse beweging is en niets van doen heeft met journalistiek en objectieve berichtgeving.
En uiteraard is hier één uitzondering op. Zembla dat, op een uitzondering na, met gedegen onderzoeksjournalistiek komt.

“De NOS redactie is strikt onafhankelijk, staat in de wet, zijn we, zo functioneren we.”

Laten we Marcel Gelauff en Shula Rijxsman daar aan houden en doorgaan met bekritiseren waar nodig. Gelauff heeft bewezen dat dit keihard nodig is en blijft.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: